Teksten voor toeschouwers-237 redenen om door te gaan

TEKSTEN VOOR TOESCHOUWERS

Iedere maand verdiept deze leeskring zich in een gezamenlijk uitgezocht toneelstuk, dat die maand ook te zien is in Amsterdam of Amstelveen. Theateronderzoeker Christine Boer verzorgt een inleiding waardoor u meer te weten komt over de biografie van de schrijver en de betekenis van het betreffende stuk. Daarna worden de rollen onderling verdeeld en lezen de deelnemers gezamenlijk een uittreksel uit het toneelstuk. Op de volgende bijeenkomst wordt de opvoering even nabesproken, waarna weer een nieuw toneelstuk onder de loep genomen wordt. Nieuwkomers die een bijeenkomst willen bijwonen, zijn van harte welkom.

Maandag 29 april 10.30 uur: 237 REDENEN OM DOOR TE GAAN. Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje? Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling ‘237 redenen voor seks’, steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de andere haar door allerlei doelen te stellen. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten. Gezelschap: Orkater. Regie: Michiel de Regt

Tekst: Geert Lageveen en Leopold Witte. Spel: Geert Lageveen en Leopold Witte. Amsterdam De Meervaart, wo. 1 mei 20.15 uur; Amsterdam De Kleine Komedie; vrij. 24 en za. 25 mei 20.15 uur. (Thomaskerk, Pr. Irenestraat 36)

Advertenties