Teksten voor toeschouwers-De verleiders: niks te verbergen

 

TEKSTEN VOOR TOESCHOUWERS

Iedere maand verdiept deze leeskring zich in een gezamenlijk uitgezocht toneelstuk, dat die maand ook te zien is in Amsterdam of Amstelveen. Theateronderzoeker Christine Boer verzorgt een inleiding waardoor u meer te weten komt over de biografie van de schrijver en de betekenis van het betreffende stuk. Daarna worden de rollen onderling verdeeld en lezen de deelnemers gezamenlijk een uittreksel uit het toneelstuk. Op de volgende bijeenkomst wordt de opvoering even nabesproken, waarna weer een nieuw toneelstuk onder de loep genomen wordt. Nieuwkomers die een bijeenkomst willen bijwonen, zijn van harte welkom.

Maandag 28 januari 10.30 uur: DE VERLEIDERS: #NIKSTEVERBERGEN. Een voorstelling waarbij je je smartphone aan moet houden. Stel je een wereld voor waar al het nieuws dat jij ziet wordt bepaald door jouw salaris, jouw adres en wie jouw vrienden zijn. Stel je een wereld voor waarin je nooit in aanraking komt met nieuwe ideeën. En waar je geen geheimen mag hebben. Welkom in 2019.Het schrikbeeld van Orwells ‘1984’ is nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we er erg in hebben. Zonder dat we het erg vinden! Want we hebben immers niks te verbergen.

DE VERLEIDERS tonen aan dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden. Sterker nog: ze tonen aan dat ook jíj geheimen hebt waarvan je zelf niet eens weet dat ze bestaan. Lees voor het bezoek aan ‘#niksteverbergen’ de voorwaarden en klik dan op accepteer.

Producent: Bos Theaterproducties. Regie: Aat Ceelen. Tekst: George van Houts, Tom de Ket

Spel: Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket, Leopold Witte/Peter Drost

Theater Carré, do. 14 febr. 20.00 uur try out; vrij.15 febr. 20.00 uur première;, za. 16 febr. 20.00 uur,17 febr. 15.00 uur, vrij. 22,, za. 23 febr. 20.00 uur; zo. 24 febr. 15.00 uur.

Advertenties